MİSYONERLİKTEN DİYALOĞA TÜRKİYE, Misyonerliğin Türkiye merkezli tarihi sürecini, misyonerlikten diyaloğa geçişi ayrıntılarıyla anlatan doyurucu bir çalışma. Kitapta, dinler arası diyalog konusunda madalyonun öteki yüzü çeviriliyor ve Türkiye’de dinler arası diyalog rüzgârı estirilmesinin asıl sebepleri irdeleniyor.
Prof. Dr. Abdurrahman KÜÇÜK, kitapla ilgili şunları söylüyor:
"XIII. Yüzyıldan beri Türkiye; ya doğrudan veya dolaylı olarak Misyoner faaliyetlerinin “merkez üssü” olarak görülmüştür. Bunun dinî, kültürel, stratejik ve siyasî birçok sebebi vardır. Bu sebeplerden dolayı Türkiye’de Misyonerliğin dozu, zaman zaman ve dönem dönem artış veya azalmış olsa da, her dönemde varlığını hissettirmiştir.
Türk Milleti geçmişten günümüze kadar hangi dinden olursa olsun beraber yaşadığı insanlara hoşgörü göstermiş, herkesi Allah’ın kutsal emaneti ve “milletdaş” hatta “kardeş” bilmiştir. Bu kardeşliği bozanlar arasında; bazı dış odakların, başka ülkelerin istihbarat elemanlarının, bazı kuruluşların ve “misyoner gruplar”ın olduğu, belgeleriyle kitapta ortaya konulmaya çalışılmaktadır. Bunlara karşı alınması gereken tedbirler, kardeşliğimizi, birliğimizi ve huzurumuzu bozmaya çalışan odakların oyunlarını boşa çıkaracak öneriler de kitapta sunulmaktadır."