OSMANLI HARİCİYESİ’NİN GÜNEY KAFKASYA RAPORLARI (1852-1914)


Büyütmek için resme tıklayın...
ISBN :
978-625-7254-85-4
Yayınevi :
Berikan Yayınevi
Basım Yeri / Yılı :
ANKARA / 2021
Sayfa Sayısı :
576
Ebat :
16 cm X 24 cm
Fiyatı :
Sorunuz..

Türk-İslam âlemininson cihan devleti olan Osmanlı, yüz­yıllar boyunca Asya, Avrupa ve Afrikakıtasında hâkimiyet kurmuş; farklı dil, din ve kültürden olan pek çok halkıbüyük bir hoşgörüyle bayrağı altında barındırmıştır. Osmanlı coğrafi olarak dadenizlerde ve karada yüzyıllar boyunca süper güç pozisyonunu sürdürmüştür.Osmanlı Arşivleri Kafkasya dahil dünyanın pek çok coğrafyasının hafızası durumundadır.Hem Güney Kafkasya hem de Osmanlı tarihi açısından en az araştırılmışkonulardan biri de kuşkusuz Devlet-i Aliyenin Rus işgali sonrası açmış olduğudiplomatik temsilcilikler yoluyla Kafkasya'da ger­çekleştirdiği faaliyetler,özellikle XIX asrın ikinci yarısından sonra bölgede yaşanan gelişmelerle ilgiliŞehbender­liklerin hazırladıkları raporlar, değerlendirmeler, çeşitli konularlailgili İstanbula gönderdikleri bilgilerdir. Osmanlı Hariciyyesi'nin GüneyKafkasya'daki faaliyetlerini aydın­latan çok önemli Şehbenderlik belgeleriniilk kez yayın­lanıyor.


© 2024   Berikan Yayınevi   -  Tüm hakları saklıdır.   |   GMK Bulvarı No:80/1 Maltepe Ankara TÜRKİYE  -  Tel: +903122326218  -  Faks: +903122321499  -  berikan@berikanyayinevi.com.tr
Berikan Yayınevi sitesinde kullanılan kitap, dergi, bülten, dijital eser, fotoğraf, haber gibi içeriği, sitenin görünüm ve teknik değerlerini önceden haber vermeksizin değiştirme hakkını saklı tutar.
Verisayar Bilişim Teknolojileri