TÜRKİYE'DE RUM-YUNAN TEDHİŞ VE TERÖR HAREKETLERİ (1919-1923)


Büyütmek için resme tıklayın...
ISBN :
978-625-7254-18-2
Yayınevi :
Berikan Yayınevi
Basım Yeri / Yılı :
ANKARA / 2023
Sayfa Sayısı :
504
Ebat :
14 cm X 21 cm
Fiyatı :
Sorunuz..

Günümüzde Yunanistan'ınöne sürdüğü soydaşlarına Türkler tarafından soykırım yapıldığına yönelikiddialar, Türk ve yabancı kaynaklar ve belgeler göz önünde bulundurularakincelenmiş, böylece bu iddiaların objektif tarih anlayışı çerçevesindedeğerlendirmesi yapılmıştır.

Yapılan çalışma,Yunanların ve yerli Rumların Türkiye'de yaptığı katliamın ayrıntılı birenvanteri durumunda değildir. Keza, yapılan katliamların tamamının ortayaçıkarılması mümkün olmadığı gibi tespit edilebilenler dahi çok büyük külliyatmeydana getirmektedir. Dönemin çeşitli Türk makamları ile bazı askerî vebürokratik şahısları tarafından hazırlanan raporlarda da, bu raporların, sözkonusu Yunanlar ve Rumlar tarafından yapılan katliamın ancak bir kısmınıoluşturduğu ifade edilmektedir. Ayrıca, Yunan işgali altında bulunanbölgelerdeki halkın, katliam sebebiyle başka yerlere göç ettirilmiş olmaları,insan, mal ve mülk zayiatının tespitini güçleştirmektedir.

© 2024   Berikan Yayınevi   -  Tüm hakları saklıdır.   |   GMK Bulvarı No:80/1 Maltepe Ankara TÜRKİYE  -  Tel: +903122326218  -  Faks: +903122321499  -  berikan@berikanyayinevi.com.tr
Berikan Yayınevi sitesinde kullanılan kitap, dergi, bülten, dijital eser, fotoğraf, haber gibi içeriği, sitenin görünüm ve teknik değerlerini önceden haber vermeksizin değiştirme hakkını saklı tutar.
Verisayar Bilişim Teknolojileri