TÜRKİYE'NİN KORKULARI-BİR DEVRİN ANATOMİSİ 1923-2023


Büyütmek için resme tıklayın...
Yazar : Alaattin DİKER
ISBN :
978.975.267.838.5
Yayınevi :
Berikan Yayınevi
Basım Yeri / Yılı :
ANKARA / 2013
Sayfa Sayısı :
253
Ebat :
14 cm X 24 cm
Fiyatı :
Sorunuz..
Türkiye vardır ve korkmamaktadır. İki yüzyıl ayrı kaldığı aslına kavuşmak üzere yola çıkmıştır. Fırtınaya tutulduğumuz bir vakit ülkemizi sessizce Batı limanına çeken, deniz durulunca tekrar demir alan devlet aklına -kim ne derse desin- çok şey borçluyuz. Türkiye yeniden doğarken elbette cevaplanması gereken pek çok soru var: Çağdaşlık konusunda hangi noktaya geldik? Türkiye’yi nasıl bir gelecek bekliyor? Küresel dönüşüm iç dinamikleri niçin etkilemektedir? Bu bağlamda özellikle 20. yüzyılı yeniden okumak ve üzerinde durmak gerekir ki, son dönemi kolaylıkla anlayalım.

Türkiye kendine-küresel ölçekte geçerli-yeni bir kimlik aramakla meşgul. Bu aşamada gelenek ile çağdaşlık arasında varılacak bir uzlaşı büyük önem taşıyor. Bu süreçte Türkiye kısmen kendine özgü bir yol tuttu. Demokrasi yolunda büyük mesafe katetti. Batılı ve Doğulu özellikler harmanlanırken, Türk milletinin yeni istikameti çizilmeye başlandı. Piyasa ekonomisi çerçevesinde sürdürülen bir kalkınmanın toplumsal şartları din ve millet anlayışımızı gündemin başköşesine oturttu, zira Batı ve Doğu ile sürdürülen yoğun ilişkiler kültürel bilincimizi ve farkındalığımızı tazeledi.
© 2024   Berikan Yayınevi   -  Tüm hakları saklıdır.   |   GMK Bulvarı No:80/1 Maltepe Ankara TÜRKİYE  -  Tel: +903122326218  -  Faks: +903122321499  -  berikan@berikanyayinevi.com.tr
Berikan Yayınevi sitesinde kullanılan kitap, dergi, bülten, dijital eser, fotoğraf, haber gibi içeriği, sitenin görünüm ve teknik değerlerini önceden haber vermeksizin değiştirme hakkını saklı tutar.
Verisayar Bilişim Teknolojileri