ANADOLU HALK KÜLTÜRÜ MONOGRAFİSİNDEN MİTOLOJİK ŞİFRELER-I


Büyütmek için resme tıklayın...
ISBN :
978.605.9912.10.5
Yayınevi :
Berikan Yayınevi
Basım Yeri / Yılı :
ANKARA / 2015
Sayfa Sayısı :
232
Ebat :
14 cm X 20 cm
Fiyatı :
Sorunuz..

Millet tanımlamalarında asli unsurlardan birisi olan kültürel kimlik, milleti oluşturan halk kesimlerinin ortak mirası,ortak hazinesi ve yeni nesilleri varis kılmış olunan ortak emanetleridirler. Vatanın toprak altında ve üstünde, tarihin hangi döneminin izlerini taşır ise taşısın hepsi aynı derecede millidirler ve bunlar milletin kimlik oluşturucu ortak unsurlarıdırlar.Bunların halde yaşamakta olan kültürel izleri bulup yaşayan kültürle ilmeklerinin oluşturulması Türkoloji'nin ana dallarından olan halkbiliminin görev alanıdır. Diğeryandan Türkoloji araştırmalarında halkbiliminin özel bir yeri vardır. Çünkü ilk Türkoloji çalışmaları,halkbilimi alanında yapılan araştırmalardır.

Kültürel emperyalizmin karşındaki, en önemli savunma faktörünü halkların dayanışması sonucu meydana gelen ve halk kültüründe temellenen anti emperyalist güçtür.Bu güç, etnik milliyetçiliği ve antidemokratik yapılanmaları aşabildiği oranda, emperyalizm karşısında kendisine ait olana sahip çıkacaktır. Bu sahiplenmenin mayasını ile hamurunu halkbilim çalışmalarıve halk kültürü oluşturur.

 

© 2025   Berikan Yayınevi   -  Tüm hakları saklıdır.   |   GMK Bulvarı No:80/1 Maltepe Ankara TÜRKİYE  -  Tel: +903122326218  -  Faks: +903122321499  -  berikan@berikanyayinevi.com.tr
Berikan Yayınevi sitesinde kullanılan kitap, dergi, bülten, dijital eser, fotoğraf, haber gibi içeriği, sitenin görünüm ve teknik değerlerini önceden haber vermeksizin değiştirme hakkını saklı tutar.
Verisayar Bilişim Teknolojileri