KALAFATÇA HALK KÜLTÜRÜ-BİBLİYOGRAFYASI (1980 - 2015)


Büyütmek için resme tıklayın...
Yazar : Ahmet TURAN
ISBN :
978.605.9912.85.3
Yayınevi :
Berikan Yayınevi
Basım Yeri / Yılı :
ANKARA / 2015
Sayfa Sayısı :
180
Ebat :
17 cm X 24 cm
Fiyatı :
Sorunuz..

Dr. Yaşar Kalafat, 1939 yılında Kars’ta, Trabzonlu bir ailenin ferdi olarak dünyaya geldi. 1962 yılında mezun olduğu Erzurum Atatürk Üniversitesi’n den Ziraat Yüksek Mühendisi olarak hayata atıldı. Başbakanlıkta görevli iken Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi’ni de bitirip takip eden yıllarda, Kayseri Erciyes ve Ankara Hacettepe Üniversitelerinde Dinler Tarihi,Halk Edebiyatı ve müteakip yıllarda Cumhuriyet Tarihi disiplini dallarında lisans üstü eğitimler aldı. İnkılâp Tarihi ve Uluslararası İlişkiler alanlarında Türkiye’de ve Kazakistan’da doktora çalışmalarını tamamladı. 1999 yılında devlet memuriyetinden emekli olup, 7 yıl kadar ASAM’da (Avrasya Stratejik Araştırmalar Merkezi) Yönetim Kurulu Üyesi, Kafkasya Bölümü ve Kültür Stratejisi Bölümü Başkanı olarak çalıştı. Türk kültür coğrafyasının hemen her yerinde alanıyla ilgili araştırmalar yaptı. Halen Başkanı olduğu HAKSM (Halkbilimi Araştırmaları Kültür ve Strateji Merkezi) bünyesinde çalışmalarını sürdürmektedir.

İLESAM(Türkiye İlim ve Edebiyat Eseri Sahipleri Meslek Birliği), Türk Kültürünü Araştırma Enstitüsü, Türkiye Dinler Tarihi Derneği gibi kuruluşların üyesi olan Dr. Yaşar Kalafat, Folklor Araştırmaları Kurumu’nca “Türk Folkloruna Hizmet Ödülü” ve Motif Halk Oyunları Eğitim ve Öğretim Vakfı’n ca “Halk bilim HizmetÖdülü”ne layık görüldü. Öte yandan adına, Türk Kültürünü Araştırma Enstitüsü tarafından “Türk Kültürü Araştırmaları Yaşar Kalafat Armağanı” isimli kitap,Erciyes Aylık Fikir ve Sanat Dergisi tarafından da “Yaşar Kalafat Özel Sayısı”çıkarıldı.

Yazar ve çalışmaları hakkında; “Türkiye Yazarlar Ansiklopedisi”, “Osmanlı’dan Cumhuriyet’e Trabzonlu Simalar ve Trabzon’un Köklü Aileleri”, “Türkiye Türkologları ve Türk Diline Hizmet Edenler”, “Türk Dünyası Edebiyatçılar Ansiklopedisi” vs. gibi kaynak eserlerde özel maddeler yer aldı.

 

© 2024   Berikan Yayınevi   -  Tüm hakları saklıdır.   |   GMK Bulvarı No:80/1 Maltepe Ankara TÜRKİYE  -  Tel: +903122326218  -  Faks: +903122321499  -  berikan@berikanyayinevi.com.tr
Berikan Yayınevi sitesinde kullanılan kitap, dergi, bülten, dijital eser, fotoğraf, haber gibi içeriği, sitenin görünüm ve teknik değerlerini önceden haber vermeksizin değiştirme hakkını saklı tutar.
Verisayar Bilişim Teknolojileri