OSMANLI TARİHÎ COĞRAFYASI ÜZERİNE ARAŞTIRMALAR


Büyütmek için resme tıklayın...
Yayın Haz. : Dr. Fatma ÜNYAY AÇIKGÖZ
Yayın Haz. : Dr. Hakan DOĞAN
ISBN :
978.625.7254.28.1
Yayınevi :
Berikan Yayınevi
Basım Yeri / Yılı :
ANKARA / 2020
Sayfa Sayısı :
396
Ebat :
14 cm X 21 cm
Fiyatı :
Sorunuz..
Tarihi tanımlarken tarihî olayların “yer ve zaman göstererek” izahı; coğrafyayı tanımlarken ise “mekân ile insan arasındaki karşılıklı etkileşim” in ortaya konması söz konusudur. Tarihî coğrafyada ise kısaca “geçmişteki insan-mekân etkileşimi” nin ortaya konması esastır. Bu çalışmada alanında uzman akademisyenlerin katkılarıyla Osmanlı dönemi insan-çevre etkileşimlerinin örneklerini bir araya getirmeye çalıştık. Her bir yazar kendi bilgi birikimlerini ve araştırma yapma konusundaki tecrübelerini yazılarına yansıttı.  İlk bölümlerde tarih araştırmalarında mekân kavramının önemi, coğrafya tarihinde mekân konusunun algılanışı ve Osmanlı tarihî coğrafyasının konuları üzerinde durulduktan sonra Osmanlı döneminde ilkokulda okutulan bir coğrafya kitabı çerçevesinde Osmanlıların coğrafyaya bakış açısı ele alındı. Arşiv belgelerinden hareketle Anadolu'da ve Balkanlarda tarihî coğrafyanın izleri arandı. Kırıkkale'nin Yahşihan ilçesinde yer adları sözlü tarih yöntemini de içinde barındıran bir yaklaşımla okuyucuya sunuldu.
© 2025   Berikan Yayınevi   -  Tüm hakları saklıdır.   |   GMK Bulvarı No:80/1 Maltepe Ankara TÜRKİYE  -  Tel: +903122326218  -  Faks: +903122321499  -  berikan@berikanyayinevi.com.tr
Berikan Yayınevi sitesinde kullanılan kitap, dergi, bülten, dijital eser, fotoğraf, haber gibi içeriği, sitenin görünüm ve teknik değerlerini önceden haber vermeksizin değiştirme hakkını saklı tutar.
Verisayar Bilişim Teknolojileri