SİYASETE DAİR YAZILAR-VII (Ocak 2017-Aralık 2018)


Büyütmek için resme tıklayın...
ISBN :
978.605.7634.89.4
Yayınevi :
Berikan Yayınevi
Basım Yeri / Yılı :
ANKARA / 2020
Sayfa Sayısı :
518
Ebat :
14 cm X 24 cm
Fiyatı :
Sorunuz..
Sayın Devlet Bahçeli’nin 1997 yılında MHP Genel Başkanı seçilmesinin üzerinden 23 yıl gibi uzun bir süre geçti. Devlet Bahçeli, bu müddet zarfında Türk siyasi hayatına damgasını vurarak MHP’nin konumunu güçlendirmekle kalmadı, Türkiye’de ve dünyadaki popülaritesini de arttırdı.
Bugün, Sayın Devlet Bahçeli’nin siyasi tutum ve icraatı dünya medyası ve uluslararası siyasi aktörler tarafından yakından takip ediliyor. MHP iktidarda olmamasına rağmen politikaları, iç ve dış konularla ilgili tutumu hükûmetteymişçesine önemseniyor.
MHP Lideri Devlet Bahçeli, hem oyun kurucu hem oyun ve tezgâh bozucu hem de dönüştürücü bir lider olarak siyasi tarihimizdeki yerini şimdiden aldı.
Türkiye’nin son yirmi yılında attığı gerek uzlaşmacı gerekse tenkitçi adımlar; neticede Türkiye’ye çözümsüzlük ve kaos değil, siyasi intibah, hayır ve istikrar kapılarını açtı.
Devlet Bahçeli; hep yapıcı, onarıcı ve çözüm bulucu siyasi figür olarak öne çıktı.
Parlamento içinde ve dışında ne zaman politik obstrüksiyon ve kriz baş gösterse MHP derhâl sorumlu ve yapıcı bir politik aktör olarak devreye girdi ve siyasi istikrarın sağlanması veya devamı için çözüm üretti.
MHP Lideri Devlet Bahçeli MHP’nin bu fonksiyonunu zirveye taşıyan, dikkat çekici bir rol model işlevi üstlendi.
Yaşadığı bütün sorunlara rağmen 57. hükûmet de Türk siyasi tarihinde dönüm noktası oldu. 


© 2024   Berikan Yayınevi   -  Tüm hakları saklıdır.   |   GMK Bulvarı No:80/1 Maltepe Ankara TÜRKİYE  -  Tel: +903122326218  -  Faks: +903122321499  -  berikan@berikanyayinevi.com.tr
Berikan Yayınevi sitesinde kullanılan kitap, dergi, bülten, dijital eser, fotoğraf, haber gibi içeriği, sitenin görünüm ve teknik değerlerini önceden haber vermeksizin değiştirme hakkını saklı tutar.
Verisayar Bilişim Teknolojileri